Popla  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

"Koning, keizer, admiraal, Popla kennen ze allemaal."

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

Popla is een van oorsprong Nederlands merk toiletpapier. Het werd in 1962 geïntroduceerd door de papierfabriek Page in het Limburgse Gennep, waarvoor een nieuwe fabriek werd gebouwd. De oorspronkelijke Pagefabriek bestond van 1924 tot 1999. Sinds 1996 maakt het bedrijf deel uit van het Amerikaanse bedrijf Kimberly-Clark.

De beide fabrieken in Gennep werden in 1999 gesloten en Popla wordt sindsdien elders geproduceerd. Ter gelegenheid van de sluiting van de fabriek in Gennep in 1999 werd een tentoonstelling ingericht.

Slogan

Het meest bekend werd het merk in de sterreclame waarbij in een tekenfilmpje op de wijs van het kinderliedje Hoedje van papier werd gezongen: "Popla is, Popla is, een twee drie vier, zacht toiletpapier. Koning, keizer, admiraal, Popla kennen ze allemaal. Een twee drie vier, sterk toiletpapier". Aan het eind verscheen in opvallende tekst de claim "Wel 1000 vel!". In de animatie kwamen een koning, keizer en admiraal achter een hofnar een paleis binnen en werden verwelkomd door de hofhouding, ieder vergezeld door een lakei met op een dienblad vier rollen Popla.

See also
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Popla" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools