Azuquita  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

Azuquita (1946 – 2022) was a Panamanian singer and composer known for such compositions as "Guarijo Bacan" (1975).

He was one of the key promoters of salsa music in Panama.

Discografía

  • 1964: Enrique Lynch (Sono Radio Peru 12220) – Fiesta de cumbia / La cumbia de Jose – 45rpm
  • 1966: Roberto Roena y sus Megatones - Se Pone Bueno / It Gets Better (Alegre Records SLPA8510)
  • 1967: Kako & His Orchestra - Live It Up (Musicor Records MM4036)
  • 1969: Rafael Cortijo Y Su Bonche - ¡Ahí Na Má! / Put It There (Tico Records SLP1183)
  • 1970: Azuquita - Aquí Esta Azuquita (Hit Parade Records HPST044)
  • 1972: The Salsa All Stars (Salsa Records Salsa 2007) (avec Charlie Palmieri, Johnny Rodriguez, Israel Lopez " Cachao ", Vitin Paz, Louie Ramirez…)
  • 1974: Azuquita y su Melao : Salsa en Hollywood (E&G Productions EGS516)
  • 1975: Azuquita y su Orquesta Melao – Pura Salsa (Vaya Records VS34)
  • 1976: Kako y Azuquita - Unión Dinámica (Alegre Records ASLP6003)
  • 1977: La Típica ’73 - The Two Sides Of ' Típica '73 (Inca Records SLP1053)
  • 1978: La Típica ’73 - Salsa Encendida (Inca Records JMIS1062)
  • 1978: Louie Ramirez Y Sus Amigos (Cotique JMCS1096)
  • 1979: Azuquita y su Melao – Llegó Y Dijo (Vaya Records VS83)
  • 1980: Azuquita y su Melao – Salsa En Vivo (Disc'Az AZ2341)
  • 1981: Tito Puente And His Orchestra – Ce' Magnifique (Tico Records JMTS1440)
  • 1983: Azuquita y su Melao – Salsa International 83 (Polydor 8151141)
  • 1984: Orquesta Felicidad, Camilo Azuquita – 2 Campeones Roberto Duran Vs Camilo Azuquita (Celluloid CEL6713)
  • 1988: Camilo Azuquita – Azúcar A Granel (Melao Records CA218)
  • 1989: Camilo Azuquita – Amantes Secretos (Top Ten Hits TTH1943)
  • 1992: Camilo Azuquita – El Señor De La Salsa (Melao Records 219)
  • 1994: Azuquita – La foule Salsa Int’l (Axile) Formato CD
  • 1996: Azuquita y Papo Lucca – Los Originales (Frémeaux & Associés FA407) Formato CD
  • 1999: Azuquita - Lo Bailado Nadie Me Lo Quita (Melao) CD Format (intitulé La Salsa c’est pas compliqué en France); Melao Records/ POW Records; contient "Un, dos, tres… Maria", la reprise arrangée en salsa de Ricky Martin)
  • 2000: Azuquita y su Melao – La Salsa, C´est Pas Compliqué (Axile) Formato CD
  • 2001: Azuquita and Los Jubilados en Santiago de Cuba – Cuba Son (Emarcy Import / Universal Jazz / Caribefolk, Cuba) Formato CD
  • 2005: Azuquita – Baila Para Mí (Konga Music CXCD303) Formato CD
  • 2015: Orquesta Abran Paso – Back to the 70's (Abran Paso Music) Formato CD




Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Azuquita" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools