Yamila Idrissi  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

Kunstformen der Natur (1904) by Ernst Haeckel
Enlarge
Kunstformen der Natur (1904) by Ernst Haeckel

Yamila Idrissi (Beni Sidel, Marokko, 15 april 1968) is een Belgisch advocate en politica voor sp.a.

Levensloop

Idrissi werd geboren in het Marokkaanse dorp Beni Sidel. Op eenjarige leeftijd verhuisde ze met haar familie naar Mechelen. Ze studeerde voor maatschappelijk assistent aan het Hoger Instituut voor Maatschappelijk en Cultureel Werk, alwaar ze afstudeerde in 1992. Vervolgens vatte ze een licentie rechten aan de VUB, waar ze afstudeerde in 1996. Van beroep is ze advocate.

Idrissi werd actief in de politiek als lijsttrekster van de onafhankelijken op de lijst SP!Aga voor de Brusselse gewestraadsverkiezingen van 1999. Dit was een 'open stadslijst' of 'olijfboomlijst' met socialisten (Rufin Grijp), groenen (Adelheid Byttebier) en onafhankelijken (waaronder ook Christian Kesteloot, Kris Deschouwer, Eric Corijn, Louis Van Geyt en Geert Van Istendael).

Van 2001 tot 2003 was ze kabinetsmedewerkster bij toenmalig minister Frank Vandenbroucke. In november 2003 volgde ze Anne Van Asbroeck op als lid van de Brusselse Hoofdstedelijke Raad tot in 2004. Enkele dagen later nam ze als een van de zes eerst verkozenen van de Nederlandse taalgroep van de Brusselse Hoofdstedelijke Raad ook het mandaat van Anne Van Asbroeck over in het Vlaams Parlement. Ze bleef Vlaams volksvertegenwoordiger tot juni 2004. Bij de Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 werd ze opnieuw verkozen tot Vlaams Parlementslid, ditmaal tot in 2019. In de legislatuur 2009-2014 was ze plaatsvervangend lid van de commissie voor Onderwijs en Gelijke kansen en van de commissie ad hoc Jeugdzorg en in de legislatuur 2014-2019 was ze vast lid van de commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en van de commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

In 2019 kwam ze niet meer op bij de verkiezingen. Hierdoor kwam er een einde aan haar politieke loopbaan.
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Yamila Idrissi" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools