Were Di (vereniging)  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

"21 oktober 1974 - Aan de Rijksuniversiteit Gent wordt een voorstelling van een toneelstuk van auteur en journalist Bert Verhoye over Cyriel Verschaeve verhinderd door de extreemrechtse groeperingen KVHV, VMO en Were Di. De rijkswacht ontzet het gebouw. De rellen leiden tot de oprichting van het Anti-Fascistisch Front."

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

WERE DI, Verbond van Nederlandse Werkgemeenschappen (verkort Were Di vzw) was een vereniging van Vlaams-nationalistische inspiratie, van de strekking die streefde naar een verenigd Dietsland.

De vereniging werd opgericht in 1963 en in vereffening gesteld in 2007 (Belgisch Staatsblad van 28 december 2007). Het in 1956 gestichte tijdschrift Dietsland-Europa werd het maandblad van de nieuwe vereniging; Karel Dillen was daarvan de hoofdredacteur en die werd van 1965 tot 1975 de voorzitter van Were Di. Het archief van Were Di wordt bewaard door het Archief en Documentatiecentrum voor het Vlaams Nationalisme.
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Were Di (vereniging)" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools