Wat zal de rol van Europa in de toekomst zijn?  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikiquote
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

"Wat zal de rol van Europa in de toekomst zijn?" (2019) is a text by Rolf Falter published in DM of April 2019. Its subject is a political analysis of the role of Europe on the global political stage.

"Anno 2019, honderd jaar na het Verdrag van Versailles, is de wereld weer veranderd. De vrijhandel triomfeert nog even op een door internet en goedkope vluchten kleiner geworden aardbol, in afwachting dat Amerika, misschien ook het China van Xi, en zelfs Europa straks verkrampen in protectionisme. Mensenrechten en democratie zijn overal weer in de verdrukking, zelfs in stukjes Europa. De rest van de wereld bewijst enkel lippendienst aan het idee van de eindigheid van de planeet."
"Ondertussen hadden wij in Europa, na mei 1968, de solidariteit met de derde wereld afgekondigd, de mensenrechten meer au sérieux genomen dan Jimmy Carter (die ze op de wereldagenda zette) eigenlijk bedoelde, en rondgebazuind dat de planeet eindig is in grondstoffen, dampkring en planten en dieren.'

See also
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Wat zal de rol van Europa in de toekomst zijn?" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools