Suit Supply  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikiquote
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

Suit Supply is een Nederlands kledingbedrijf opgericht in 2000 door de huidige CEO, Fokke de Jong. Het richt zich op jonge zakenlieden en studenten en is het meest bekend om zijn nette pakken.

Daarnaast worden ook jassen verkocht. Het staat bekend als enigszins conform traditionele normen maar gaat qua snit wel met de heersende mode mee. De prijzen zijn hoger dan bij C&A maar lager dan van Hugo Boss, dus gemiddeld tot beneden gemiddeld. Bij sommige vestigingen kunnen ook pakken op maat gemaakt worden. Het bedrijf zegt pakken van Italiaanse en Duitse makelij te leveren.

Het concept is ontstaan als winkel aan de A4 nabij Schiphol die ook na kantoortijden open was. Het bedrijf bood ook de mogelijkheid bij kantoren langs te komen. Tegenwoordig zijn er twintig winkels in verschillende steden in Nederland en concurreert Suit Supply ook met conventionele klerenwinkels. In oktober 2007 werkten er 350 mensen met verschillende nationaliteiten. Eind 2007 heeft het bedrijf winkels in Antwerpen en Londen geopend.

In een reclamecampagne heeft Suit Supply concurrent Oger geschoffeerd, blijkens het feit dat Oger het bedrijf heeft aangeklaagd. Suit Supply ontmoedigde mensen om naar Oger te gaan, bewerend dat Suit Supply goedkoper was. Daarbij werd Oger met name genoemd in, onder andere, een Fokke en Sukke-cartoon. De rechter heeft de aanklacht van Oger afgewezen.

Suit Supply is hofleverancier voor de Nederlandse olympische ploeg bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking. De fotocampagne is geschoten door Carli Hermès, die ook alle vorige fotocampagnes schoot voor Suit Supply.Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Suit Supply" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools