Martin Sommer  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

(Redirected from Martin Sommer (redacteur))
Jump to: navigation, search

"En daar heb je meteen het probleem. Vaak gaat migratie van een leien dakje. Zoveel mensen werken, studeren of trouwen over de grens. Zonder enige moeilijkheid en daar heb je dus ook geen wereldwijd pact voor nodig. Arbitrage is alleen noodzakelijk bij omstreden migratie. Dan hebben we het over de migratie die de politicoloog Ivan Krastev karakteriseerde als de moderne vorm van revolutie: wie tegenwoordig een andere samenleving wil, stapt op een boot. Maar aan de overkant wonen wel mensen die nergens om hebben gevraagd. Zie daar maar eens evenwichtig uit te komen. Het pact spreekt vele vrome woorden over migratie die moet verenigen en niet verdelen. Maar een neutraal document is dit beslist niet.

Er staat niet in dat migratie een mensenrecht is. Maar het stuk laat zich wel degelijk lezen als een catalogus van migrantenrechten. Lees een stukje met me mee. Er moet wederzijds respect zijn voor culturen, tradities en gebruiken van zowel migranten als de landen van aankomst. Ook hier de suggestie van een evenwicht dat er niet werkelijk is. When in Rome, do as the Romans do is nog altijd een prima beginsel en als mevrouw Kaag naar Iran zou verhuizen, zou ze zeker een hoofddoek dragen."[1]

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

Martin Sommer (Velsen, 1956) is een Nederlands journalist, schrijver en columnist die sinds 1987 werkzaam is bij de Volkskrant.

Leven en werk

Sommer studeerde geschiedenis in Amsterdam en ging in 1987 bij de Volkskrant werken. Tussen 1997 en 2002 was hij voor die krant correspondent in Frankrijk. Vervolgens werkte hij als chef van de Haagse redactie van de Volkskrant. Sinds 2010 schrijft hij wekelijks een lange politieke column in de zaterdagkrant.

Boeken

  • Krantebeest (1993) (biografie van Joop Lücker)
  • Heimwee naar Frankrijk (2003)
  • Dorp in Picardië (2004)
  • Onder onderwijzers (2006)
  • Wat een held (2012)
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Martin Sommer" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools