Manou Kersting  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

Kunstformen der Natur (1904) by Ernst Haeckel
Enlarge
Kunstformen der Natur (1904) by Ernst Haeckel

Manou Kersting (1962) is een Nederlands acteur die vooral in Vlaanderen actief is. Hij speelt en regisseert in het theater en heeft een aantal rollen in televisieseries en langspeelfilms. In het winterseizoen 2008 - 2009 vertolkte hij de rol van Theo Vynckier in de telenovelle LouisLouise.

In het theater behoorde hij tot de artistieke kern van het gezelschap W.A.C.K.O, en had hij de artistieke leiding van de gezelschappen De Factorie en Podium Modern. Voor De Factorie regisseerde hij onder andere Things to be done in gevallen van heirkracht en De Uitspreker. Met Podium Modern speelde hij twee seizoenen in Trio solo en in het seizoen 2003 - 2004 ook in Off the record.

In 2004 speelde hij in een theatervoorstelling Dolf Brouwers, Ben Ik Dat? geschreven door Rob van Dalen, de hoofdrol als Dolf Brouwers, met verder Marieke van Leeuwen als Dolf's vrouw Greet, Clous van Mechelen als zichzelf, en Johnny Kraaykamp jr. als Wim T. Schippers. De regie was van Guusje Eijbers.Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Manou Kersting" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools