Joep van Lieshout  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

Joep van Lieshout (Ravenstein, 28 september 1963) is een Nederlands beeldhouwer en ontwerper.

Biografie

Van Lieshout bracht zijn middelbare schoolperiode door in Oss, hij studeerde vervolgens aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij maakt objecten die zich bevinden op de grens tussen beeldende en toegepaste kunst. Doordat zijn objecten vaak functioneel zijn veroorzaakt hij (bewust) verwarring bij de beschouwer van zijn werk.

Sinds 1995 voert hij zijn werk uit onder de naam Atelier Van Lieshout (AVL). AVL is een in Rotterdam gevestigde groep kunstenaars en medewerkers, waarmee hij samen zijn vrije werk en opdrachten uitvoert.

Van Lieshout was in de zomer van 2006 te gast in het televisieprogramma Zomergasten.

In 2006 maakte hij in opdracht van de SP een aanhangwagentje in de vorm van een enorme polyester vleestomaat, de SoeP-mobiel, vanwaaruit tomatensoep -naar receptuur van Johannes van Dam- kan worden geserveerd aan hongerigen en passanten.

Prijzen

Van Lieshout heeft de volgende prijzen in ontvangst genomen:
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Joep van Lieshout" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools