Jan Verheyen  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Google
Wikipedia
Wiktionary
Wiki Commons
Wikiquote
Wikisource
YouTube
Shop


Featured:
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.
Enlarge
Train wreck at Montparnasse (October 22, 1895) by Studio Lévy and Sons.

Jan Verheyen (Temse, 18 maart 1963) is een Vlaams filmregisseur, presentator en mediafiguur.

Verheyen ging in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie naar school. Toen al was hij erg creatief en lanceerde hij het klaskrantje "'t Plezierke".

Van jongs af aan was Jan Verheyen al een filmfanaat. In 1991 regisseerde hij zijn eerste film Boys. Hij organiseerde al verschillende keren De Nacht van de Wansmaak, een filmfestival met trash- en cultfilms.

Op TV1 presenteerde hij het praatprogramma Aan tafel.

In 2003 werden Jan Verheyen en Bert Geenen aangesteld als programmadirecteurs van VTM, maar in 2005 nam Verheyen weer ontslag als programmadirecteur, naar eigen zeggen omdat zijn taak volbracht was.

Tussendoor werkt Verheyen ook geregeld mee aan het Canvas-programma De Rechtvaardige Rechters.

In september 2006 was Verheyen voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien, namelijk als deskundoloog bij de Talpa-quiz De Slimste. (Hiermee nam hij de rol over die eerst door Marc Reynebeau en later door Rik Torfs werd gespeeld in het origineel: De Slimste Mens ter Wereld van Woestijnvis.)

Films
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Jan Verheyen" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on original research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools