Is dit alles  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

"Is dit alles" (1982) is een nummer van de Nederlandse band Doe Maar. Het nummer verscheen op hun album Doris Day en andere Stukken uit 1982. Dat jaar werd het nummer uitgebracht als de tweede en laatste single van het album.

Contents

Achtergrond

"Is dit alles" is geschreven door zanger en basgitarist Henny Vrienten. Het heeft, net zoals de meeste andere nummers op Doris Day en andere Stukken, een volwassener onderwerp dan de oudere nummers van de band. Zo gaat het over een ontevreden huwelijk, waarin de man niet wil scheiden, maar met zijn vrouw wil praten over het verbeteren van de relatie.

"Is dit alles" werd, in navolging van de eerste single van het album Doris Day en andere Stukken, een grote hit in Nederland met een negende plaats in de Top 40 en een zevende plaats in de Nationale Hitparade. Een jaar later werd het nummer door Vrienten geremixt en uitgebracht op het dubalbum Doe De Dub onder de titel "All E.S.".

Andere uitvoeringen en gebruik in de media

Parodie

Covers

Gebruik in de media

  • In 2006 maakte Barbara Stok een stripverhaal van het lied voor het project Strips in Stereo. Vrienten trad op tijdens de presentatie in Paradiso met begeleiding van trompettist Eric Vloeimans.
  • In 2013 werd de titel in een ietwat aangepaste vorm gebruikt als de titel van de Doe Maar-documentaire Dit is alles.
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Is dit alles" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools