Haat is een deugd: het credo van de Jodenjagers  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

Jump to: navigation, search

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

Haat is een deugd: het credo van de Jodenjagers (2017) is a book by Lieven Saerens which traces the lives of Belgian antisemites Gustaaf Vanniesbecq, Antoon Lint en René Bollaerts.

Blurb:

Lieven Saerens beschrijft in Haat is een deugd het dodelijk parcours van drie Antwerpse Jodenjagers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Al voor de oorlog dwepen ze met hun Jodenhaat en ze worden dan ook nazi's van het eerste uur. Saerens legt het perverse denken van de drie Jodenhaters en hun kompanen bloot aan de hand van talrijke getuigenissen en authentiek beeldmateriaal. Hij levert met dit boek opnieuw baanbrekend onderzoek naar de wortels van het antisemitisme in Vlaanderen en spit ook nieuwe details boven over de medewerking van de Antwerpse autoriteiten aan de Jodenvervolging.

See also

Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Haat is een deugd: het credo van de Jodenjagers" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools