Marc Callewaert  

From The Art and Popular Culture Encyclopedia

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 08:47, 25 September 2021
Jahsonic (Talk | contribs)

← Previous diff
Revision as of 08:48, 25 September 2021
Jahsonic (Talk | contribs)

Next diff →
Line 6: Line 6:
:"een Antwerpse cultuurjournalist en kunstcriticus. Hij wilde weinig populaire kunstvormen aanvaardbaar maken en was tot 1961 één van de drijvende krachten van [[G58]], de avant-gardegroep uit Antwerpen die het [[Hessenhuis]] tot een gonzend cultureel centrum avant-la-lettre wist om te toveren, een ruimte voor kunstenaars om hun mogelijkheden te verkennen en in aanraking te komen met buitenlandse tendensen, in schilder- en beeldhouwkunst maar ook in fotografie, poëzie, muziek en film. In 1959 was hij de motor voor een tentoonstelling met werken van de laureaten van de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst. Als curator of organisator werkte hij anoniem, waarschijnlijk omdat hij als journalist werkzaam was bij de Gazet van Antwerpen. [[Gerd de Ley]], die hem een 'mondschilder' noemde, bundelde zijn aforismen en cursiefjes."[https://www.okv.be/author/marc-callewaert] :"een Antwerpse cultuurjournalist en kunstcriticus. Hij wilde weinig populaire kunstvormen aanvaardbaar maken en was tot 1961 één van de drijvende krachten van [[G58]], de avant-gardegroep uit Antwerpen die het [[Hessenhuis]] tot een gonzend cultureel centrum avant-la-lettre wist om te toveren, een ruimte voor kunstenaars om hun mogelijkheden te verkennen en in aanraking te komen met buitenlandse tendensen, in schilder- en beeldhouwkunst maar ook in fotografie, poëzie, muziek en film. In 1959 was hij de motor voor een tentoonstelling met werken van de laureaten van de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst. Als curator of organisator werkte hij anoniem, waarschijnlijk omdat hij als journalist werkzaam was bij de Gazet van Antwerpen. [[Gerd de Ley]], die hem een 'mondschilder' noemde, bundelde zijn aforismen en cursiefjes."[https://www.okv.be/author/marc-callewaert]
-He is the author of “[[The Piece Need Not Be Built]],” translated from Flemish by [[Vivien D. Glass]], originally published as “Het werk moet niet noodzakelijk gemaakt+He is the author of “[[The Piece Need Not Be Built]],” translated from Flemish by [[Vivien D. Glass]], originally published as “Het werk moet niet noodzakelijk gemaakt worden,” in [[Gazet van Antwerpen]] (December 4, 1973).
{{GFDL}} {{GFDL}}

Revision as of 08:48, 25 September 2021

Related e

Wikipedia
Wiktionary
Shop


Featured:

Marc Callewaert (1921-2004) was a Belgian writer.

He was:

"een Antwerpse cultuurjournalist en kunstcriticus. Hij wilde weinig populaire kunstvormen aanvaardbaar maken en was tot 1961 één van de drijvende krachten van G58, de avant-gardegroep uit Antwerpen die het Hessenhuis tot een gonzend cultureel centrum avant-la-lettre wist om te toveren, een ruimte voor kunstenaars om hun mogelijkheden te verkennen en in aanraking te komen met buitenlandse tendensen, in schilder- en beeldhouwkunst maar ook in fotografie, poëzie, muziek en film. In 1959 was hij de motor voor een tentoonstelling met werken van de laureaten van de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst. Als curator of organisator werkte hij anoniem, waarschijnlijk omdat hij als journalist werkzaam was bij de Gazet van Antwerpen. Gerd de Ley, die hem een 'mondschilder' noemde, bundelde zijn aforismen en cursiefjes."[1]

He is the author of “The Piece Need Not Be Built,” translated from Flemish by Vivien D. Glass, originally published as “Het werk moet niet noodzakelijk gemaakt worden,” in Gazet van Antwerpen (December 4, 1973).
Unless indicated otherwise, the text in this article is either based on Wikipedia article "Marc Callewaert" or another language Wikipedia page thereof used under the terms of the GNU Free Documentation License; or on research by Jahsonic and friends. See Art and Popular Culture's copyright notice.

Personal tools